Skip to content

New San Giovanni Bosco parish complex in Bagheria (PA)

A small symbolic place of a humanity that absolutely rejects the concept of "waste" and instead extends its hand, in the profound conviction that the cultural enrichment of societies arises from confrontation and mutual knowledge, where the need to rediscover one's origins, to recognise oneself in an identity, to find areas of positive experience and hope is most relevant.

Pelagos Marine Mammal Sanctuary Interpretation Centre

First prize in the two-stage international design competition for the renovation of the building known as "Ex Galeazze" in the municipality of Portoferraio

Bastioni di Porta Nuova

Il progetto studia la possibilità di valorizzare, dal punto di vista architettonico ed economico un edifico in un’area di Milano soggetta ad interessanti trasformazioni urbane e del patrimonio edilizio. L’edificio fino ad oggi adibito ad uffici, ha un’esposizione prevalente a nord, ma ha anche una corte interna da valorizzare ed una facciata verso la città che si presta a comunicare una nuova immagine pensata per essere attrattiva e di riscatto rispetto ad un edificio che è rimasto per lungo tempo trascurato

loop

The Purpose of this project is to create an urban system according to the circular economy approach, through the implementation of the existing services with new activities, that can be taken as sustainable model of city for the future. The area (about 95ha) was subject to mining activities; we work with the treatment and recycling of demolition aggregates, we experiment with transformations of secondary raw materials, in continuity with the life cycle of the matter. We imagine a new environmental system with production of energy from recycling (wood chips, biogas, biomass); planting of woodland areas; research center on recovery materials technologies; productions and vineyards on land recovered from quarries; cattle and pig farming; eco-sustainable self-sustaining homes.

Tiburtina 1205

A building that is thought of as the interlocking of two folded linear volumes, from whose envelope springs a garden courtyard that is the green heart of the project. The compact and material building on the street front, has large windows towards the garden, along which the office spaces stand, with natural lighting and ventilation.

San Pietro in Montorio

Pietro is here. On the Gianicolo hill, the Church of San Pietro in Montorio conceals the small and, fundamental for the history of architecture, the Bramante temple. This is a place of witness, a place that preserves memories, the passage and the hand of important architects and artists of Italian history. G. L. Bernini, Giorgio Vasari, Sebastiano Del Piombo, Baldassarre Peruzzi have made this church an iconic stage of the Renaissance. An artistic heritage of fundamental importance that requires a deep restoration after a long period of neglect.

Via del Caravaggio office buildings

The project intervenes with a design of the open space at the court towards the park of Tormarancia: one thinks of a soft and changeable green space that acts as a connective between the training spaces on the ground floor and the auditorium in the basement. The areas of intervention are: the external spaces, to be closed by gates, the training room, equipped with 70 seats model "parlamentino" with attached reception areas, catering room and wardrobe, and the meeting room, through the closure of colonnade on the terrace of the first floor.

Palazzo di Spagna

The restoration intervention proposed a chromatic uniformity for the entire façade, restoring a hypothetical “stone” reading of the entire structure, in continuity with the travertine basement. The resulting image differs from both the original image and the last nineteenth-century remake, because both were based on a two-color pattern that distinguished ashlars and cornices from the bottom, attributing a figurative "structural" value to architectural scores.

Vicolo del Conte

The designed building is located on the edge of the urbanized area overlooking the Valle dei Casali Reserve. We propose two stereometric prismatic volumes covered with a brick on the urban front, dug to form terraces covered in vitreous mosaic with light shades, and open spaces towards the nature reserve. Each building has six apartments, two per floor, for a total of 24 apartments, plus an additional basement for parking.

La Spezia waterfront

The project, that results winner of the International competition, concerns the development of the new urban waterfront in the port of La Spezia, commercial pole of the industrial area of Milan and Turin and point of entry of Florence, Pisa, Genoa and Siena.